Köpa pool – då har du kommit rätt.

Vi är återförsäljare av Miami Pool, Sveriges äldsta pooltillverkare med Nordens största urval av poolmodeller.

Vi håller till utanför Kungsbacka och säljer Miami Pool i Göteborg, Varberg, Kungsbacka samt andra omgivande orter.

Vi hjälper dig med kostnadsfri rådgivning och gör gärna ett hembesök hos er. Tillsammans går vi igenom lämplig placering, poolmodell och storlek samt idéer på kringliggande omgivning. Flera av våra kunder har också varit på besök hemma hos vår familj, tittat på vår pool och fått tips och idéer.

Har du frågor eller vill ha en offert, kontakta oss gärna eller läs vidare nedan om våra egna erfarenheter.

Kontaktuppgifter

  • The World Family AB
  • Stenåsavägen 3
  • 439 53 ÅSA
Se hela vårt urval
>

Köpa pool – kräver tanke och eftertanke

Att köpa pool är en långsiktig investering i både ökad livskvalité och höjt marknadsvärde på fastigheten. Vi vågar påstå detta då vår familj år 2004 beslutade oss för att bli med pool. Vi har nu haft poolen i femton säsonger och under tiden fått huset värderat av fastighetsmäklare. Poolen har använts flitigt av både barnen och oss vuxna. Trots att vi bara har några minuter ned till havet så har vi känt att det är skönt att efter skola och arbete kunna ta sig ett dopp ”på hemmaplan”. Närheten och bekvämligheten att inte behöva packa prylar och ge sig i väg till stranden går inte att underskatta. Nu badar vi i havet också, när det är varmt och skönt och när brännmaneter håller sig på behörigt avstånd, men poolen har också förlängt badsäsongen rejält. Poolen har blivit ”ett smycke i trädgården” och ett naturligt ställe att samlas runt. Detta tog inte minst mäklaren fasta på som kom och besökte oss för en fastighetsvärdering sommaren 2008. Det var en solig dag och när han fick se vårt poolområde med trädäck i hardwood, paviljong mm så blev värderingen en positiv överraskning för oss, vi skulle få mellan 700 000 och en miljon extra för fastigheten. Nu har vi inte tänkt sälja men det känns skönt att veta under tiden som vi njuter av vår pool.

Att tänka på vid köp av pool – hur gjorde och tänkte vår familj?

När vi skaffade vår pool 2004 hade vi liksom de flesta som går i pooltankar funderat på placering, storlek, poolmodell etc. och samlat på oss diverse poolkataloger och information från vänner och bekanta som hade pool. När valet slutligen föll på en Kidneymodell från Miami Pool var det några bidragande faktorer som avgjorde.

Trygghet av att företaget var svenskt och funnits på marknaden sedan 1960-talet. En av våra grannar som köpt pool innan oss hade ägnat hela sommaren att få ihop sin pool som inhandlats via poolföretag i Helsingborg. Det såg fint ut på bilder och skulle vara tysk kvalité. Det visade sig att alla bruksanvisningar var på tyska, själva stommen var av klen plåt på rulle och för att hålla ihop poolen, var stödmurar tvungna att muras mm. När grannen sedan kontaktade säljaren för hjälp hade företaget redan försvunnit och det var bara en telefonsvarare. Det blev en lång byggsommar för grannen.

Samma sommar besökte vi andra vänner vars föräldrahem de tagit över. De hade en pool på 5×10 m med en stomme i galvaniserad stålplåt som var byggd 1967 och de skulle flytta denna en bit p g a ombyggnad av huset. De skulle också passa på att byta liner i poolen samtidigt. Det var också det enda de behövde göra då stommen i övrigt var välbehållen efter 37 år. Vårt val av poolstomme var därmed självklart och trästomme hade vi redan släppt tanken på efter att ha sett på just en pool med denna typ av stomme där både myror och annat gjort sitt för att ”pulverisera” stommen under de knappt 20 år som poolen funnits.

Nu kunde vi lägga några poolkataloger åt sidan och kvar återstod ett par stycken.

När vi till slut var klara föll valet på en Kidneymodell från Miami Pool som passade in i vår miljö och där utrymme gavs för lämplig placering av möblemang som solstolar och annat runt poolen. Miami Pool blev vår leverantör.

Det som också vägde över i vågskålen till fördel Miami Pool var att våra barn hade svårt för klorerade pooler och behövde ha simglasögon för att slippa irriterande ögon då de badade. Miami Pool hade ett klorfritt alternativ – Baquacil som var lätt att använda och som medförde att det blev behagligare att bada för både barnen och oss andra.

300 kunder senare

Vi blev inte bara med pool utan även återförsäljare för Miami Pool i Västsverige. Vi kan säga att vår familj blev företagets första poolkund.

Det har varit och är en stor fördel av att ha egen pool och lära sig saker och ting efter hand som de uppstår. Så här femton år och 300 kunder senare har vi och våra byggare fått mycket erfarenhet som vi delar med av oss till gamla och nya kunder. Som tur är blir man aldrig fullärd och varje säsong ger oss nya lärdomar och erfarenheter.

Hur arbetar vi och vad kan vi erbjuda dig som kund hos oss?

Du kontaktar oss via telefon eller e-post och vi bestämmer en tid för gratis hembesök hos er. Du har naturligtvis möjlighet att, liksom flera av våra kunder gjort, besöka oss på vår adress, titta på vår pool och omgivning. Om inte det räcker kan vi inom några kilometers radie besöka ytterligare 10 kunder med pooler i olika modeller, storlekar, varianter på liners mm. Det har varit väldigt uppskattat och också gett inspiration till egna idéer, inte bara om pool utan annat runt omkring. Det är tusen gånger bättre än att åka till en försäljningsbutik med någon eller några minipooler på utsidan. Dessutom är det ”live” och vi tar risken att våra kunder kan ödelägga en framtida affär för oss.

Vår affärsidé med familjär service ger oss trygghet i att våra kunder gillar och uppskattar den service och hjälp vi ger dem. Vi brukar säga att jobbet börjar när poolen är såld och oftast uppstår en långsiktig relation till kunden. Det är något som är värt att tänka på vid val av poolleverantör.

Hembesök – måste vi bjuda på nybakat?

Nej, självklart inte men en kopp kaffe brukar aldrig vara fel. Men först beträder vi tomten och tittar på lämplig poolplacering, modell och storlek. Vi ljuger inte om vi påstår att 4 av 5 kunder har ändrat antingen modell, storlek eller både och efter vårt besök. Vi går igenom var pump och filter kan placeras, uppvärmningsmöjligheter mm.

Efter genomgång i trädgården är det dags för att gemensamt med hjälp av vår poolkatalog Poolguiden göra en sammanställning av ett lämpligt poolpaket och därefter görs en offert.

Självbyggare eller hjälp med hela bygget?

Av våra kunder väljer ca en fjärdedel att bygga poolen på egen hand m.h.a. monteringsanvisningar och kostnadsfri support från oss. Övriga vill ha hjälp med delar av själva bygget och andra vill att vi fixar ”rubbet”. Det innebär grävning, montering, återställande runt pool, bygge av altandäck etc. Vi kan ordna detta och till vår hjälp har vi andra företag som vi arbetat med i flera år och som vi vet gör ett bra och uppskattat jobb.

Igångkörning av poolen innan premiärdoppet

De flesta är sugna på att bada långt innan allt markarbete är klart och så snart poolen blivit fylld med vatten ingår, också i vår service och offert, att jag personligen besöker dig som kund och går igenom alla funktioner kring pump och reningsverk, poolkemikalier, städning av pool mm.

Tillbehör och service

Vi tillhandahåller klorfri poolvård – Baquacil och de flesta tillbehör som du som poolägare behöver. Vi kan även hjälpa till med vattenprover och testa PH, Baquacilvärde, alkalinitet, vattnets hårdhet etc. Vår service omfattar även hemkörning av kemikalier och i samband med det ett personligt möte där vi kan dryfta frågor som kan ha kommit upp kring poolen.

Välkommen att höra av dig!

Kenneth Andreasson

Kontaktuppgifter

  • The World Family AB
  • Stenåsavägen 3
  • 439 53 ÅSA